İşte o mutluluk anlarından birini yaşatan bir tarif...
Crem Brüle
500 ml Krema ( TİKVEŞLİ-PINAR-SEK )50 ml Süt
50 gr Toz Şeker
6 yumurta sarısı
1 adet vanilya3 çorba kaşığı Kahverengi Şeker
Krema şeker ve süt ocakta kaynatılır. Yumurta sarıları ve vanilya ile karıştırılıp, sunum yapılacak kaba konulur. Benmari usulü 130 Derecede 25-30 dakika pişirilir.
Sunum yapılmadan önce üzerine kahverengi şeker serpilip, pürmüz yardımıyla yakılır.
MaTombWife'nin Lezzet Sırları
ü Krema, süt ve tozşekeri ara sıra karıştırarak, kaynama derecesindeyken bırakıyoruz.
ü Ocağın altını kısıp, kaynamamasını sağlayabiliriz.
ü Yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Şeker ve vanilya ekliyoruz. İyice çırpıyoruz.
ü Ocaktan aldığımız süt karışımını yavaş yavaş bu kaba aktarıyoruz. Karıştırıyoruz, çırpmıyoruz. Köpürmesini istemiyoruz.
ü Karışımımızı güveç veya cam fırın kaplarına koyuyoruz.
ü Üzerlerine biraz lime rendeleyebiliriz.
ü Ben – Marie usulü ile 150 Derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder