Sayfalar

15 Temmuz 2011 Cuma

Yemek Kursu Tarifleri

Bu kış zamanımı daha iyi değerlendirmek, rutinden ve koşuşturmadan biraz uzaklaşmak, e tabiki biraz da yemek pişirmeyi öğrenmek için bir yemek kursuna başladım. Yemeğe, yemeği yapana, sebzelere, etlere kısacası mutfaktaki herşeye bakış açım değişti. Artık yemek yapmayı çoook seviyorum.. Havuçlar, patatesler , meyveler, sebzeler düşlediğiniz bir yemeği yapmak için gözünüze paha biçilmez mücevherler gibi görünüyor. Onlara karşı ince , nazik , özenli olmayı, onları dinlemeyi öğreniyorsunuz yavaş yavaş.. Ben henüz bu yolun çok başındayım, ona rağmen birşeyler yapmaktan ve övgüler almaktan vazgeçememekten korkuyorum :) İşin en keyifli yanlarından biri de sevdiklerinizin sizin hazırladıklarınızı tadarken ki mutluğu..

İşte o mutluluk anlarından birini yaşatan bir tarif...

Crem Brüle   

500 ml Krema ( TİKVEŞLİ-PINAR-SEK )

50 ml Süt
50 gr Toz Şeker
 yumurta sarısı                                                                               
1 adet vanilya

3 çorba kaşığı Kahverengi Şeker
 
Krema şeker ve süt ocakta kaynatılır. Yumurta sarıları ve vanilya ile karıştırılıp, sunum yapılacak kaba konulur. Benmari usulü 130 Derecede 25-30 dakika pişirilir.

Sunum yapılmadan önce üzerine kahverengi şeker serpilip, pürmüz yardımıyla yakılır.

MaTombWife'nin Lezzet Sırları

ü  Krema, süt ve tozşekeri ara sıra karıştırarak, kaynama derecesindeyken bırakıyoruz.

ü  Ocağın altını kısıp, kaynamamasını sağlayabiliriz.

ü  Yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Şeker ve vanilya ekliyoruz. İyice çırpıyoruz.

ü  Ocaktan aldığımız süt karışımını yavaş yavaş bu kaba aktarıyoruz. Karıştırıyoruz, çırpmıyoruz. Köpürmesini istemiyoruz.

ü  Karışımımızı güveç veya cam fırın kaplarına koyuyoruz.

ü  Üzerlerine biraz lime rendeleyebiliriz.

ü Ben – Marie usulü ile 150 Derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder